Pij zdrową wodę
Dlaczego woda z naszych wodociągów ma tak dobry wpływ na zdrowie?
ikona serce i kubek wody

Niewiele wysiłku potrzeba, by cieszyć się zdrową i smaczną wodą do picia. Wystarczy odkręcić kran!

Woda płynąca wodociągami w Józefowie jest jedną z najsmaczniejszych w całej Polsce co potwierdzają badania wewnętrzne, które wykonujemy na bieżąco. Spółka realizuje także monitoring kontrolny i przeglądowy wody uzdatnionej zgodnie z harmonogramem zatwierdzonym przez Państwowego Inspektora Sanitarnego w Otwocku. Na podstawie przesłanych protokołów z wykonanych badań PPIS stwierdza przydatność wody dostarczanej mieszkańcom i wystawia dwie półroczne oceny jakości wody.

Nasza woda jest badana przed wtłoczeniem do sieci miejskiej, ale także w wielu miejscach na terenie miasta, podczas transportu przewodami wodociągowymi.

Pamiętaj, że woda płynąca między naszymi źródłami a twoim budynkiem jest pod naszą kontrolą. Za jakość instalacji w budynkach i jakość wody z nich wypływającej odpowiada Odbiorca.

Dlaczego picie wody z kranu jest ok?

To praktyczne

ikona litery a,b,c,d w segmentach w kwadracie

Nie tworzymy śmieci, ale też nie musimy nosić ciężkich butelek. Nie musimy zwracać uwagi na to , jak długo przechowujemy wodę z butelki, bo ta z kranu jest zawsze świeża.

To smaczne

uśmiechnięta twarz

Wystarczy spróbować, by się przekonać, jak smakuje woda płynąc naszymi wodociągami. Można ją pić w dowolnej formie i używać do wszystkich potraw przygotowywanych w domu.

To ekonomiczne

kropla wody z monetą w tle

Woda z kranu nie kosztuje tyle, co ta z butelki. Spróbujmy policzyć koszty miesięczne wody butelkowanej i porównajmy z wodą z wodociągów.  To ogromna różnica i czysta oszczędność.

To ekologiczne

ikona ekologii - dom z liściem

Picie wody z kranu  to odpowiedzialność za środowisko. Pamiętajmy, że za każdym razem gdy wypijamy wodę z butelki, wytwarzamy odpady, które zaśmiecają ziemię i trują środowisko.

Nasza woda z kranu jest bogata w minerały. Z badań które wykonujemy wynika, że ma ona bardzo dużo magnezu i wapnia. Warto pamiętać, że lepiej ją spożywać w postaci „surowej”, bo proces gotowania pozbawia ją minerałów (co widać w postaci osadu na czajniku).

Close Menu
Skip to content